Filmski festival LIFFE
SLOVENSKI CELOVEČEREC TU PA TAM V ANGLIJI
02.12.2004
Slovenski celovečerni film režiserja Mitje Okorna z naslovom TU PA TAM, je na mednarodnem filmskem festivalu LIFFE doživel fantastično premiero in dve spremljevalni predstavi. Gledalci so kar drli v dvorane, tako da so se organizatorji že zbali, da bodo morali v dvorane postaviti dodatne »gasilske« klopi.
Najbolj odmevna je bila seveda sama premiera, na kateri se je poleg igralske zasedbe zbralo tudi veliko število slovenskih estradnikov, ki jih je film popolnoma navdušil. Vsi, ki so si film ogledali, namreč komaj čakajo začetek naslednjega leta, ko pride celovečerec v kinematografe in ga bodo lahko videli še enkrat. Odmevna premiera filma in zadovoljni gledalci pa očitno niso dovolj, da bi se po predhodni zavrnitvi Filmski sklad zdaj končno odločil, da le odobri sredstva za povečavo na filmski trak. Mogoče jih bodo le predramile številne pozitivne recenzije filma raznih medijev.

Te si lahko preberete v skorajda vseh slovenskih časopisih in na spletni strani www.tupatam.com, kjer najdete tudi fotografije iz premiere. Glede na poplavo e-sporočil in množično zanimanje za soundtrack iz filma, so se ustvarjalci odločili, da bodo naslovno skladbo TU PA TAM izdali predčasno. Tako boste lahko pesem, ki jo izvaja hip hop skupina KOCKA slišali že čez tri tedne na radijskih postajah. Videospot za omenjeni single pa prihaja na tv ekrane predvidoma konec tega leta.

Na Tv Slovenija (Videospotnice) si boste lahko v sredo ( 1.12. ob 22.35 in ponovitev v četrtek ob 18.10.) premierno ogledali trailer za film in delček videospota skupine Kocka- Tu pa tam. Kmalu pa bo moč videti tudi makin of, kjer gre za odštekane posnetke, ki vam bodo razkrili komično in tragično dogajanje za kamero. Po besedah direktorice LIFFA, je film TU PA TAM izmed vseh 114 filmov, ki so se predstavili na mednarodnem filmskem festivalu, vzbudil največ zanimanja s strani gledalcev in medijev.

Neil Young, programski direktor festivala v Sunderlandu, ki je projekt spremljal tako rekoč od samega začetka in je tudi programski sodelavec LIFFE-a je dejal: Tu Pa Tam je edini slovenski film, ki smo ga povabili na naš festival. Z veseljem ga bomo prikazali!

Film TU PA TAM pri vašem lokalnem kinematografskem dilerju že konec januarja.

Nazaj